Ноќ на Јуриј

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - Thu, Apr 12 2018
8:00 pm - 11:30 pm CEST

Add this Yuri's Night to my:
Google Calendar
Other Calendar

Event Website: https://astronomija.mk

Location
Бифе Фросина (МКЦ)
ул. Димитар Влахов бр. 15
Скопје
Македонија

Ноќта на Јуриј e светска иницијатива за прослава на 12.04.1961, полетувањето на Јуриј Гагарин во Вселената. На тој ден пред 57 години станавме раса која успеа да ја напушти матичната планета. Неговиот вселенски брод, Восток 1, остана во орбита 108 минути.


Скопско астрономско друштво секоја година се приклучува на глобалната прослава со забава. Оваа година, со почеток во 20 часот, во Бифе Фросина (МКЦ) ќе наздравиме за бројните храбри вселенски патници, кои ја напуштиле безбедноста на Земјата во име на науката. Придружете ни се, влезот е бесплатен и настанот е отворен за сите!

Повеќе информации на:

https://facebook.com/events/421083028317742